Thomas Taw dan Çok özel öneriler

Hasarlı saç bakım uzmanı Thomas Taw, çocukluk döneminden bu yana sahip olduğu becerileri geliştirerek saç bakımı ve saç tasarım konusunda dünyada en ünlü ve tanınmış kişiler arasına girmeyi başardı. Thomas ilk başlarda basit bir mahalle kuaföründe çalışıyordu. Ama sürekli kendisini geliştirmek için her türlü çabayı sarf ediyordu. Kendisi onun bu kadar başarılı olmasında o dönemin ünlü kuaförlerinin ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Avea da çalıştığı zamanlarda yaptığı çok değişik saç tasarımları ile hep gündemde oldu. Farklı yerlerde değişik kişilerle çalışması çeşitli deneyimler kazanmasına neden oldu. Ve sonunda bu deneyimleri sayesinde saçın hangi derecede yıpranmış olduğunu kontrol eden bir test geliştirdi. Ve hasarlı saçlar için onarıcı bakım uygulamasını keşfetti. Thomas bayanların saçındaki en büyük sorunun matlık olduğunu düşünerek bu sorunu çözmek için uyguladığı bakımla muhteşem sonuçlar elde etti. Bu sebepten dolayı Londra’nın ünlü yıldızları arasında hızla adını duyurmayı başardı. Aktör ve müzisyenlerin gözdesi haline geldi. Bu gün SOHO da olan sahip olduğu kuaför salonu BOBSOHO ünlü yıldızların mekânı haline gelmiş durumda. Bir çok dergide olduğu gibi Vouge Elle gibi dünyaca ünlü dergilerde yaratıcı tasarım ekibiyle yaptığı sıra dışı tasarımlara rastlaya bilirsiniz.

thomas-taw-dan

Thomas Taw hakkında bu kadar bahsettikten sonra saç bakımı ile ilgili önerilerini dinlememek olmaz. Thomas Taw her saç tipine uygun farklı ipuçları sunuyor. Aşağıda bunlardan bir kaçını sizlere sunuyoruz:

  • Yaş saçlarınızı kurulamak için çok yumuşak bir havlu kullanmalısınız. Aynı zamanda kurutma işlemi zamanı çok nazik davranmalısınız. Sert kurulama saçın hasar almasına ve yıpranmasına neden oluyor. İlk başta saçın suyunu elinizle sıkmalısınız. Daha sonra havlu ile hafif kurulamaya geçmelisiniz. Fön kullanmamanızda yarar vardır.
  • Saçınıza haftadan iki kez olmak şartıyla saçın kaybettiği keratini geri kazandırmak için, onarıcı özelliği olan saç bakım ürünleri ile bakım yapmalısınız.
  • Güzel ve ışıldayan saçlara sahip olmak istiyorsanız beslenmenize önem vermeniz gerekecektir. Dengeli beslenmek, menünüzde yeteri kadar proteinin bulunması, multivitamin kullanımı sağlıklı saçların olmazsa olmazlarındandır.
  • Saçın yıpranmış ve hasarlı olmasının en önemli etkenlerinden birisi nem kaybıdır. Bunu önlemek için mutlaka gün içinde 2,5 litreden az olmamak şartıyla su tüketin.