Farklı Saç Kesim Şekilleri ve Thomas Taw

Yeni yüzyılın getirdiği yeni tasarımlı ürünler ve farklı şekiller, her şekilde hayatımızı farklı yönlerden etkilemeye devam ediyor. Buna bağlı olarak da saçlarımızı düşündüğümüzde, dünya hayatına bakış açımızı sergileyen en büyük değişikliklerden birisi olduğunu görüyoruz. Birçok kişinin saç şekli sıradandır. Bazı insanlar vardır ki bu sıradanlıktan uzaklaşarak farklı olmak için ilk yapacağı değişiklik saçlarında yapacağı farklılıklar olduğunu görmekteyiz.

 

Farklı saç tipleri o andaki insan kişiliğine ait bir çok fikir verebiliyor. Hayat karşı çılgın mısınız ? Yoksa her şeyi boş vermiş bir halde misiniz ? veya da aşırı derecede ciddi ve disiplinli bir insan mısınız?

Bu tür farklı insan kişiliklerini hiç tanımadan saçlarına bakarak tanımak mümkün oluyor. Özellikle ünlüler ve magazinel hayatı olan insanlar için bu kaçınılmaz bir gerçektir. Birçok ünlüyü İlk gördüğümüzde hımm, evet çok disiplinli bir bayan veya çok özgür yaşan bir insan gibi fikirler aklımızdan geçmiyor değil.

Bizde bugün sizlere farklı saç tiplerinden bilgi sahibi olmanız için detaylı bilgiler veremeye çalıştık.

Katlı kesim Saç Stili

• Katlı saç kesim şekli, stilinizi tamamen farklı bir kişilik oluşturmanın ve uzun olan saçlarınızın net görünmesini sağlamının biçimlerinden birisidir.

katli-kesim_1 copy

  • Saçlarınızın uç kısımları katlı kesilmiş ise yuvarlak veya kare şeklinde yüzü olan bayanların yüzlerinin daha uzun biçimde görünmesini sağlamaktadır.

    Özel Not : Kıvırcık saçlara sahip olan bayanlara duyurulur. Saçlarınıza kat şeklinde uygulama yaparsanız, saçlarınız çok iyi şekil alacak ve bukleler çok daha kolay biçimde şekillenecektir.

Kakül Saç Stili

• Yanlara doğru taranmış kakülünüz , yüz kısmının daha ince şekilde görünmesini sağlayacaktır.
• Düz saça sahip bayanlar kakül kesimini kesinlikle düşünmelidirler.

kakullu-saclar_1 copy

Bob kesim Saç Stili

• Bob kesim saç stili , düz görünüme sahip veya hafif biçimde dalgalı saçlara farklı modeller yaratmanızın en kolay yoludur.

bob-kesim_1-2

  • Özellikle çene kısmının altına yönelmiş şekilde uygulanan bob saç şekli , yuvarlak yüz hatta sahip bayanlara daha ince bir yüz şekli gösterecektir.
    • Ayrıca kare gibi sert hatlara sahip bir yüz şekliniz var ise bu tür keskin modellere yaklaşmayın. Tam tersi keskin hatlı bayanlar yuvarlak kesim şekli ile yumuşatmaya gitmelidirler.

 

Erkek kesim Saç Stili

• Ünlü Saç stilisti Thomas Taw ” Erkeksi yüz hatlarına sahip olan bayanlar hiç düşünmeden uygulamalı” diyor.
erkek-kesim_2 copy

KULLANIMI VE BAKIMI NASILDIR?

Thomas taw bu saç stili için bayanlara çok büyük bir özgürlük verdiğini ve bakımı açısından inanılmaz bir kolaylık olduğunu söylüyor. Diğer saç şekillerini düşündüğümüzde hak vermemek elde değil gerçekten.

Yorum bırakın